Použití kosmetiky

Použití gelů a dalších přípravků s galvanickou a ultrazvukovou žehličkou

Správné ošetření pleti galvanickou žehličkou

Vzhledem ke značné oblibě našich galvanických žehliček a dalších kosmetických přístrojů a s tím spojené množství dotazů na téma jejich správného používání Vám přínášíme jednoduchý a srozumitelný návod na použití přípravků pod galvanickou žehličku, aby terapie byla co nejefektivnější.

Námi dodávané galvanické žehličky ať již s funkcí ultrazvuku, galvanické terapie, či v jejich kombinaci se světelnou terapií mají většinou k volbě dvě základní polarity: kladnou (+) a zápornou (-).

Na přístrojích jsou označovány většinou takto:

Polarita (-) Lead-in, ION -, Nutrition...

Polarita (+) Lead-out, ION+, Cleanse...: 

Účinky jednotlivých polarit:

Polarita (-) působí směrem do pokožky (vmasírování výživných krémů, gelů a emulzí). Při aplikaci Vašich oblíbených nebo speciálních výživných krémů doporučujeme aplikovat přes ně ještě vodivý gel pro lepší kondukci.

Polarita (+) působí směrem ven z pokožky (používáním žehličky mechanicky vmasírováváte čistící gel do pleti a zároveň dochází k vytahování nečistot z pleti) viz dále o aplikaci gelů Ryor.

Použití gelů a dalších přípravků s galvanickou a ultrazvukovou žehličkou

Ošetření galvanickou žehličkou (ionoforéza) vyžaduje specifické přípravky na ošetření pleti. Nelze používat běžné přípravky, ale pouze funkční přípravky – speciální gely, které mají příslušný elektrický náboj a zaručují určitou, přesně zadanou funkci.

 Princip použití gelů Ryor pro čištění pleti

  1. Důkladně vyčistěte pleť. Pleť výborně dočistíte a správně hydratujete Zvlhčujícím roztokem pod galvanickou žehličku.
  2. Aplikujte Čistící gel pod galvanickou žehličku (-). Následuje práce s galvanickou žehličkou v poloze (-). Jestliže žehlička přestává souvisle klouzat po pokožce, je nutné přidat na pokožku Zvlhčující roztok pod galvanickou žehličku, kluznost žehličky se zlepší. Nyní přepněte polaritu na (+) k uvolnění nečistot z pleti.
  3. Zvlhčujícím roztokem pod galvanickou žehličku dokonale odstraňte zbytky gelu.
  4. Nyní na pleť naneste Vyživující gel pod galvanickou žehličku(+), zapněte žehličku do polohy s plusovou polaritou a zapracujte gel do pokožky. Tímto krokem se účinně vytahují z pleti nečistoty, které se uvolnily při prvním kroku.
    Jestliže žehlička přestává souvisle klouzat po pokožce, přidejte na pokožku Zvlhčující roztok pod galvanickou žehličku, kluznost žehličky se zlepší.
  5. Po ukončení celého procesu je nutné pleť vyčistit Zvlhčujícím roztokem pod galvanickou žehličku.

 

Princip použití kosmetických krémů

  1. Důkladně vyčistěte pleť. Pleť výborně dočistíte a správně hydratujete Zvlhčujícím roztokem pod galvanickou žehličku.
  2. Aplikujte kosmetický vyživovací či terapeutický krém dle Vaší preference. Nejedná-li se o vodivý-kondukční přípravek, aplikujte přes něj vodivý gel – např. RYOR vodivý gel(-). Následuje práce s galvanickou žehličkou (-), jestliže žehlička přestává souvisle klouzat po pokožce, je nutné přidat na pokožku Zvlhčující roztok pod galvanickou žehličku, kluznost žehličky se zlepší.
  3. Zvlhčujícím roztokem pod galvanickou žehličku dokonale odstraníte zbytky gelu a vyčistíte pleť po ukončení celého procesu.